Раз у тиждень ми розсилаємо підписникам дайджест найцікавіших публікацій. Підпишіться, щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій :)

Не важливий розмір. Як же я? По розміру також судиш?

ComputerREX

Текстова пряма трансляція Apple September Event 2017
12 Вересня

Презентація Microsoft: доповнена реальність, Windows 10 Creator's Update з 3D, Surface Book i7 і моноблок Surface Studio

Презентація Microsoft: доповнена реальність, Windows 10 Creator's Update з 3D, Surface Book i7 і моноблок Surface Studio

Учора ввечері в Нью-Йорку відбулася щорічна презентація компанії Microsoft, де було представлене друге велике оновлення Windows 10 Creator's Update, яке стане доступним навесні 2017 року і принесе з собою нові можливості для роботи з 3D, починаючи від створення моделей об'єктів і закінчуючи їх друком на 3D-принтері. Крім того, відбувся анонс потужнішої конфігурації гібридного ноутбука Surface Book i7, а також першого моноблочного ПК компанії — Surface Studio.

Surface Event

Windows 10 стукнуло вже два роки, але серйозні оновлення, хоч вони і були, проходили не дуже помітно для рядового користувача ОС. Тепер Microsoft заповнила цю прогалину і в рамках презентації нових пристроїв Surface представила велике оновлення Windows 10 під назвою Creator's Update. Воно фокусується на «креативних», продуктивних та ігрових аспектах операційної системи. На цьому тижні Creator's Update вийде для закритої групи тестових користувачів. Фінальна версія для усіх вийде навесні 2017 року безкоштовно на всіх пристроях Windows 10.

Старі програми. Тепер в 3D.

Робота з 3D грає ключову роль в Creator's Update. Компанія продемонструвала можливість ОС швидко сканувати, редагувати і роздруковувати моделі об'єктів на 3D-принтері. Під час презентації представник Microsoft швидко пройшла навколо пісочного замку з смартфоном HP X3, відсканувавши об'єкт і створивши його 3D-модель.

Для їх редагування Microsoft представив Paint 3D — нову версію редактора Paint, який до цього серйозно не оновлювався більше десятиліття. У його простому інтерфейсі користувачі зможуть перетворювати 2D-зображення у 3D-об'єкти, малювати інструментами Paint в обох просторах. Результатами роботи в програмі можна поділиться в онлайн-спільноті Remix3D, яка досить сильно пов'язана з Minecraft. Завдяки ній люди можуть експортувати створені у грі об'єкти і роздруковувати їх на 3D-принтері.

Paint 3D

Підтримкою 3D обзавівся і PowerPoint. Тепер у ньому в якості джерела імпорту об'єктів також доступне і співтовариство Remix3D. В презентацію можна вставити 3D-модель дерева або заманюючу анімацію. Відтепер презентації ваших колег і спікерів конференцій заграють новими фарбами.

Віртуальна і доповнена реальності

Дивитися на творіння, створені в 3D Paint, можна не тільки на екрані ноутбука. Представник Microsoft показав інтеграцію доповненої реальності в браузер Microsoft Edge, надівши окуляри HoloLens і маніпулюючи рухами голови об'єктами Remix3D.

Крім HoloLens Microsoft в партнерстві з HP, Dell, Lenovo, Asus і Acer випустить значно дешевші окуляри віртуальної реальності, ціни на які будуть починатися з $299. Такий крок виглядає логічним, враховуючи кількість 3D-контенту в оновленні — його треба буде за допомогою чогось дивитися. Компанія більше не надала жодних деталей про дешеві VR-шоломи.

Windows для геймерів

Для любителів комп'ютерних ігор, які традиційно користуються Windows, Microsoft представила вбудовану можливість трансляції ігрового процесу. Почати трансляцію тепер можна за допомогою комбінації клавіш «Win+G». По суті, в Creator's Update буде вбудований аналог Twitch, сервіс під назвою Beam. Він дозволить легко запускати трансляції своїх ігор і взаємодіяти з глядачами.

Люди на панелі завдань

Одна з найбільш корисних нових функцій — можливість розміщувати контакти друзів прямо на панелі завдань. Тепер замість того, щоб в конкретному додатку шукати контакти користувача, його можна буде помістити на панель завдань. Щоб поділиться з таким другом документом, достатньо буде просто перетягнути цей документ на іконку користувача.

Над контактами з'явиться нова спливаюча панель, в якій будуть знаходитися всі комунікаційні програми. На ній будуть агрегуватися всі повідомлення з різних джерел.

Surface Book i7

Як можна здогадатися з назви, Surface Book i7 отримав новітній процесор Intel Core i7, а дискретна графіка NVIDIA GeForce GTX 965M з продуктивністю 1.9 терафлопс в два рази потужніша за GPU оригінального ноутбука. Компанія розробила систему охолодження з додатковим вентилятором, а акумулятор збільшеної ємності забезпечує до 16 годин автономної роботи, що на 30% більше, ніж у попередника. 13.5-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю 3000x2000 захищений склом Corning Gorilla Glass 4 і підтримує роботу з пером Surface Pen. Конструкцію шарніра у відстібної клавіатури компанія не міняла — в закритому стані все ще буде залишатися щілина.

Surface Book i7

Surface Book i7 вже доступний для замовлення в США за ціною від $2400, продажі почнуться в листопаді. Базова версія йде з SSD на 256 ГБ, варіанти за $2800 та $3300 отримали твердотільні накопичувачі на 512 ГБ і 1 ТБ відповідно. До речі, стандартний Surface Book нікуди не йде і буде пропонуватися за $1500.

Surface Studio

Surface Studio — це щось нове для Microsoft. Чутки про цей пристрій з'явились вже давно. Конкурент Apple iMac 27 Retina 5K оснащений 28-дюймовим екраном із співвідношенням сторін 3:2 і надчітким дисплеєм 4500x3000, що на 63% більше за 4K. Його можна розташовувати під кутом 20 градусів для зручної роботи зі стилусом Surface Pen, який йде у комплекті. Дизайнерам залишили можливість перемикання між режимами DCI-P3 і RGB «на льоту».

Surface Studio

В моноблоці використовується процесор Intel Core i5 або i7, дискретна графіка NVIDIA GeForce GTX 965M (2 ГБ) або GeForce GTX 980M (4 ГБ), до 32 ГБ оперативної пам'яті і гібридний накопичувач об'ємом від терабайта до 2 ТБ. Є Mini DisplayPort, гігабітний Ethernet, кардрідер і чотири порти USB 3.0. Вбудована 5-мегапіксельна камера підтримує вхід в систему за допомогою функції Windows Hello, стереомікрофон дозволяє спілкуватися з Cortana, а вбудована аудіосистема підтримує технологію Dolby Audio Premium.

Surface Studio

Разом з комп'ютером компанія випустила цікавий контролер Surface Dial, за допомогою якого можна керувати налаштуваннями, вибирати потрібні інструменти редагування в додатках (розміщуючи гаджет прямо на екрані моноблока), вибирати кольори і робити багато чого ще.

Surface Dial

Ціна на Microsoft Surface Studio починається з $3000, а топова конфігурація коштує аж $4200. У США передзамовлення можна оформити вже зараз, але комп'ютер буде доступний ближче до кінця року і поки тільки в обмеженій кількості.




Популярне

Рецензія на фільм «Пірати Карибського моря: Помста Салазара»

Рецензія на фільм «Пірати Карибського моря: Помста Салазара»



Рецензія на мультфільм «Секрети домашніх тварин»

Рецензія на мультфільм «Секрети домашніх тварин»



Огляд планшета Apple iPad Pro 9.7

Огляд планшета Apple iPad Pro 9.7



Огляд «В пошуках Дорі»

Огляд «В пошуках Дорі»



Рецензія на мультфільм «Нікчемний я 3» [Без спойлерів]

Рецензія на мультфільм «Нікчемний я 3» [Без спойлерів]



Рецензія на фільм «Доктор Стрендж»

Рецензія на фільм «Доктор Стрендж»



Складний смартфон Samsung побачить світ вже у цьому році

Складний смартфон Samsung побачить світ вже у цьому році



Smash Squad — динамічні міжгалактичні баталії на iOS

Smash Squad — динамічні міжгалактичні баталії на iOS



Рецензія на фільм «Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія» [без спойлерів]

Рецензія на фільм «Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія» [без спойлерів]



Perchang — довгоочікувана головоломка AAA-класу

Perchang — довгоочікувана головоломка AAA-класу


Погода
Схоже, Ви використовуєте блокування реклами :(
Щоб підтримати наш проект, додайте нас, будь-ласка, у винятки!